shutterstock_164372282-kopi

9 sikre tegn på at du er en skribent

Lurer du på om du er en skribent? Kan du huke av på ett eller flere av disse punktene, er det ingen tvil. (Har du alle 9? Ojoj, stakkars dine nærmeste. Men slik er det å leve med et geni in spe, ikke sant?)

1. Du har en skuff stappfull av ark, servietter, gule lapper, avrevne dopapirterninger og små notatbøker med uleselige kråketær som ingen, absolutt ingen, må få kloa i.

2. Du har vurdert å låse ned disse notatene i et brannsikkert skap, inntil du kom på at er det noe som absolutt må være brennbart om du skulle fordufte fra jordens overflate, så er det disse papirene.

3. Du vurderer fortløpende hvilken fortrolige venn du kan betro disse papirene til innen din tid er forbi. Ikke for å lese dem, men for å sverge på tro og ære å tilintetgjøre dem, koste hva det koste vil – på linje med Frodos mission med å frakte ringen til Mordor i Ringenes Herre.

4. Grunnen til at det aldri blir noe av er at du som skribent altfor godt kjenner til menneskenaturens krinkelkroker. Derfor vet du at det ikke finnes et menneske (selv ikke den som havnet på førsteplass til rollen som Frodo) som kunne motstå fristelsen til å lese noe med så spesifikke brenne-instruksjoner.

5. Du har våknet om natten minst 7,5 ganger, stått opp og rablet ned en god idé du bare måtte sørge for å huske når du våknet dagen etter (og deretter puttet den inn Den Høyst Brennbare Skuff). Minst dobbelt så mange ganger har du angret på at du ikke gjorde det.

6. Når du leser en tekst du liker, går det ikke mer enn et avsnitt før du er i gang med å skrive selv. For deg er ikke bøker en kilde til avslapning og underholdning. De er koder som vrir på nøkler i hjernen din, slik at du får fyr på din egen skrivemotor.

7. Du har vært nær ved å bli myrdet omtrent like mange ganger som du har gått alene gjennom en mørk bakgate, sneiet et dystert skogsholt, sittet på rekkverket på en båt eller opplevd turbulens i fly. Jada, de andre kan le så mye de vil, vise til statistikk og sannsynlighetsberegninger, men DU vet at alt kan skje, når som helst og hvor som helst.

8. For deg er nemlig Livet en anelse nærmere fiksjon enn virkelighet, nærmere drøm enn realitet. Og hvem kan egentlig med hånden på hjertet si at de vet forskjellen?

9. Når vennene dine snakker om å få kloa i den trygge jobben med topp pensjon, så vet du innerst inne, selv om du nikker forståelsesfullt og megetsigende, at dette gjelder jo ikke deg. For før eller siden vil den boka du ennå ikke har skrevet – den som ligger i en million biter i skuffen – ta helt av og gjøre både deg og dine barn (og barnebarn) rike.

Am I right? Noen som kjenner seg igjen? ;D Fyll gjerne på med dine egne punkter om hva som kjennetegner en skribent under her om du vil.

Del det du har på hjertet her: