Skjermbilde 2015-11-19 12.44.46

Opplever du “sabotasje” når du prøver deg på noe nytt? Det er helt normalt!

Har du noengang opplevd å legge ut på et ukjent eventyr, gå for skrivedrømmen eller noe annet som er viktig for deg? Så snart du tar det første skrittet, dukker ikke bare den indre sabotøren opp, men også en ukjent ytre sabotør.

Plutselig streiker nettet, printeren funker ikke, kontoret ditt får innbrudd, du får magesyke og influensa og må droppe turen til Spania.

Betyr det at den drømmen du såvidt begynte å bevege deg mot bare var noe tull, at det er bedre om du legger den død og fortsetter slik du alltid har gjort?

Nei!

Jeg tror tvert imot det betyr at du er i ferd med å endre energifeltet rundt deg slik at du kan skape noe nytt i livet ditt.

Du bryter ut av et vanemønster

Gjennom alle de årene du har gjort og tenkt det samme, er det som om en vanens hinne har dannet seg rundt deg, en tegning som vil holde deg innafor strekene, for da vet den hvor den har deg.

Når du tøyer og bøyer på en av veggene i denne tegningen, så vet ikke energifeltet ditt hvor det skal gjøre av seg, og det blir ubalanse i systemet.

Noe må gå tapt, enten det er helsa, printeren eller bilen. Som et slags universelt regnestykke som må justere seg litt. SÅ mye bra på en gang?

Ikke la deg lure!

Nei, alt går ikke på skinner når du går gjennom en stor forandring …

Sabotasje både innenfra og utenfra gjør det lett å gi opp. Men ikke la deg lure!

I stedet for å miste motet og tolke det som et tegn på at du bare kan droppe hele greia, tenk: “Aha, der har vi deg, ja! Den obligatoriske sabotasjeaksjonen.”

Sabotasjen innenfra (stemmen i hodet som babler løs om alt det negative som kan gå galt): Jeg hører deg! Jeg vet du vil rope enda høyere og si enda kjipere ting enn vanlig mens jeg prøver å forandre mønsteret mitt.

Sabotasjen utenfra: Jeg kjenner til deg og venter deg! Velkommen skal du være. Blås din ukontrollerte orkan over livet mitt, go ahead.

Len deg med vinden

Har jeg ikke printer, så printer jeg hos en venn. Har jeg ikke bil, så tar jeg bussen. Ligger jeg til sengs med influensa, så holder jeg ut, ser en dårlig romantisk komedie og reiser meg igjen når det er over.

For det er JEG som bestemmer over min skjebne. Og det er en naturlov at ikke alt går på skinner under en forandring, en omveltning vil alltid innebære litt kaos.

Akkurat slik en seiler tidvis møter storm på havet, en bokser denges i bakken gang på gang og en forfatter får utallige refusjoner før han eller hun når gjennom.

Vær klar til kamp! Len deg med vinden, og når den legger seg, vit at du vil kjenne en helt ny flyt.

Din egen røde løper

For når du vet hva du vil og hva som kreves for å komme dit, forventer du ikke lenger å bli båret frem på gullstol, eller at noen ruller ut den røde løperen hver gang du får en god idé.

Niks, du må forestille deg din egen røde løper. Den du har i lomma, som kan rulles ut når det passer deg best.

Og det som FØLES som sabotasje, enten den kommer innenfra eller utenfra, er ikke alltid så dumt likevel.

Kanskje er en uforutsett hendelse med på å vri energien i en ny retning, inn på en vei du ikke ante du hadde tilgang til.

Så vær åpen for kreativitetens mysterium … Det er både eldre og visere enn oss alle <3

Skjermbilde 2015-11-19 12.01.45

Del det du har på hjertet her: