Skjermbilde 2016-01-20 12.04.26

Bli magasinjournalist-kurset kan også føre til andre skrivesuksesser!

Mange lurer på om de kan bruke Bli magasinjournalist-kurset også til andre skriveprosjekter enn artikler? Svaret er at kurset er blitt brukt til å virkeliggjøre både bokskriving, bloggsuksess, artikler for flymagasiner og å starte eget forlag.

Inger Lise og Ingrid forteller her hvordan inspirasjon og kunnskap fra kurset pushet dem videre på uante skrivestier …

Inger Lise Sæter Kontochristos:

Skjermbilde 2016-01-20 11.24.46

Har solgt snart 100 artikler etter kurset, fått faste oppdrag og startet eget forlag!

Inger Lise har siden kurset solgt nærmere 100 artikler til et titalls norske magasiner. Hun skriver nå fast for blant annet Ledernytt, All Verdens Historie og har flere oppdrag for Widerøes flymagasin Perspektiv.

- Sistnevnte har sendt meg på flere reportasjeoppdrag rundt om i Norge, med alle utgifter dekket! Blant annet har jeg skrevet sak fra Kirkenes, Mosjøen og om grotteturer i Nordland, forteller Inger Lise.

Startet helt på scratch med magasinkurset

I et av hennes faste magasiner er hun til og med blitt tilbudt medredaktøransvar på sikt.

- Og det uten å ha en dags erfaring eller utdanning fra journalistyrket utenom Vivians kurs. Det sier litt om hvor virkningsfullt kurset er og at man kan klare det hvis man bare står på litt, sier hun.

I tillegg til å skrive magasinartikler har Inger Lise også startet lille Raw Forlag,og gitt ut en bokserie som heter “Slik gjør de det”.

- Her kan man lære de beste tipsene fra proffe folk innen et yrke, det første var forfatter! I god Vivian-ånd, så klart :)

Skjermbilde 2016-01-20 11.41.53

- Jeg har også fått inspirasjon til å ta tekstforfatteroppdrag, så kurset kan brukes til veldig mye mer enn å skrive for magasiner! Det fine nå er at jeg har gått fra

100 % å måtte selge inn ideene mine i starten, til nesten 100 % bestillingsoppdrag – jeg rekker knapt å pitche noe selv :)

Skjermbilde 2016-01-20 11.42.07

- Tusen takk for uvurderlig kunnskap og inspirasjon fra kurset, Vivian!

 

 

Ingrid Kristensen aka Donna Disco:

Skjermbilde 2016-01-20 11.44.44

Skrev den nest mest leste saken på Kvinneguiden.no i 2015 og er tidvis på listen over Norges mest leste bloggere! – Jeg fant min unike skrivestemme i kurset og skjønte at den hadde verdi …

- Det kanskje viktigste for meg var at jeg ble oppmerksom på hvordan jeg kunne søke etter min egen skrivestemme, og verdien av den. Etter kurset startet jeg min egen blogg, der jeg kunne skrive så mye jeg ville uten å ha prestasjonsangst. Parallelt fulgte jeg med på den lukkede Facebook-gruppa til Bli magasinjournalist-kurset, som du automatisk får medlemskap i, og her fikk jeg noen vidunderlige støttespillere. Dette var gull for meg!- En av de andre kursdeltakerne tipset meg om en skrivekonkurranse på Kvinneguiden.no hvor jeg endte opp med å sende den artikkelen jeg hadde tenkt å bruke på Bli magasinjournalist-kurset. Og solemerke over alle solemerker – den ble en av de 10 finalistene! Vips, så hadde jeg solgt min første sak, sier hun.Denne saken ble for øvrig den nest meste leste på Kvinneguiden.no i 2015:
Skjermbilde 2016-01-20 11.43.41
- En annen kursdeltaker tipset meg om at jeg måtte ta ned en sak rett etter at jeg la den ut på bloggen min og heller sende den til Kvinneguiden.no, da hun mente de ville være interessert i den. Det var de, og voila – nytt salg! (Blir publisert nå i januar)

Fly me to the moon: Bloggsuksess, TV2 og SAS

Selve bloggen min bygger jeg ord for ord,og koser meg glugg i hjel både med skrivingen og de fantastiske tilbakemeldingene man får som blogger.

Innimellom klyver lesertallene godt oppover på blogglisten.no (oversikt over de aller fleste toppbloggerne i Norge) og da blir det enda mer moro!

Jeg har blitt kontaktet av TV2.no som lurte på om de kunne dele et av innleggene mine, og det fikk de selvsagt. Det het “Hvorfor ringer ikke folk på døren hos hverandre lengre?”

Skjermbilde 2016-01-20 11.53.11

SAS la et av innleggene mine som hovedsak på Facebook-siden sin med 1.200.000 følgere, og vips så var bloggen min Norges 31.mest leste blogg den dagen. (Fly me to the moon, SAS!)

Jeg har fått henvendelser fra en forfatter som skulle skrive bok om blogging, og ville bruke bloggen min som eksempel — og fra Bli magasinjournalist-deltakere som ville bruke innhold i bloggen min i artikler.

Skjermbilde 2016-01-20 11.57.29

 

- Så tusen takk Vivian for inspirasjon som kickstartet et skriveeventyr som jeg satser på at bare er i startgropen. Jeg har fått en helt ny plattform å bygge videre på i forhold til eventuelle nye skriveprosjekter i fremtiden.

Spesielt med tanke på selvtillit i forhold til at jeg har en underholdende og aktuell skrivestemme.

Her er bloggen: Donnadisco.wordpress.com

Del det du har på hjertet her: