shutterstock_174023642

Hva den grønne hestens år betyr for deg som skribent

I dag er det kinesisk nyttår, og grunnen til at det er verdt å juble over, er at kineserne har en utrolig kul astrologisk kalender som sier mye om menneskelig kreativitet.

Ikke bare er hvert år symbolisert av et dyr. Man kan for eksempel være født i harens, slangens, apekattens eller hanens år.

Hvert år gir også fra seg en spesiell energi knyttet til dette «rådende» dyret, som det skal godt gjøres ikke å la seg påvirke av, enten man er fugl eller fisk.

Selv er jeg født i slangens år, og i fjor var nettopp slangen det rådende dyret i følge den kinesiske kalenderen.

Dette betyr at fjoråret skal ha vært et år for nye begynnelser for meg – faktisk intet mindre enn starten på en ny 12-årig syklus. Valgene jeg gjorde i 2013 skal etter sigende definere årene som kommer.

Dette var året jeg fikk ideen til og startet mitt nye online kurskonsept, Bli Magasinjournalist, og det virker absolutt som om det er starten på en ny, langvarig syklus for mitt vedkommende. Så det er slett ingen dum tolkning.

Og fra i dag er det duket for: Den grønne hestens år!

Smak litt på disse ordene. Det er minst 4 åpenbare grunner til at denne sammensetningen er helt fantastisk:

1. Det finnes ikke – så langt min erfaring rekker – grønne hester, gjør det vel?
Det er nesten som å si at i år er det enhjørningens, havfruens eller føniksens år, ikke sant? Så hva betyr det?

Jo, det betyr det samme som en av de vakreste setningene jeg vet om: Alt er mulig.

Alt! Alt! Selv om ingen har hørt om det før, selv om logikken vifter med store, røde STOPP-skilt og dine mer firkantede bekjente fnyser og mumler et eller annet uinteressant om «hvordan det er i virkeligheten».

Det betyr at det bare er å kaste seg hodestups ned i the rabbit hole, hilse på Alice og den smilende katten på veien og se hvor flyten fører.

Når et helt år kan oppkalles etter noe som helt klart ikke eksisterer og feires i 3 uker til ende med fyrverkeri og jubel i tusenvis av år, ja – da er det bare å kjøre på med hva som helst.

Vet du hvorfor dette er så nyttig for deg som skribent? For er det noe du virkelig har bruk for som et skrivende, skapende menneske, så er det fri fantasi og kreativitet.

Å dykke ned i det ubegrensende rommet av muligheter som vi alle har tilgang til.

Du vet når du tegnet da du var liten. Hus, trær, mennesker, dyr, biler, blomster. Det var ingen regler.

Ja, hesten kunne være skjev og rar, den kunne til og med ligne mistenkelig på en helt gjennomsnittlig krusedull, det var helt i orden.

Og ja, selvsagt kunne den være grønn!

Så hvorfor ikke benytte dette året til å bryte reglene? Å tegne utenfor strekene, gjøre dem skjeve, buede, snirklete, hakkete og bruke farger som ikke passer inn.

(Med «passe inn» mener jeg i denne sammenhengen elementer som ikke oppfattes som fornuftige av kjedelige, voksne mennesker som har glemt hva det vil si å tegne med hjertet).

2. Hesten er et kraftdyr av de sjeldne

Ikke bare er hesten et kjapt og godt transportmiddel som fører deg til målet ditt med stil. Den er også er et frihetselskende, lidenskapelig, utholdende, sterkt og kjærlighetsfylt vesen – en naturlig leder som kjenner verdien i å samarbeide med andre.

3. Grønt er håpets farge.

Grønt er også en farge som symboliserer harmoni, vekst og rikdom. Det er altså duket for ubegrenset, kreativt håp i 2014.

Så godt grønt hesteår, alle sammen!

Vivian

Ps. For deg som grynter at det egentlig heter trehestens år: Joda, men man kan også velge å kalle det den grønne hestens år. Og da velger jeg helt klart det morsomste alternativet. Alltid. Tips: Prøv det selv en gang!

Pps. Lurer du på hvor det ble av grunn nr 4 til at et grønt hesteår er fantastisk? Her er min lille gavepakke fra meg til deg: DU BESTEMMER!

Du velger hva som er grunn nr 4 til at den grønne hestens år er en liten blessing på fire bein. Bruk fantasien (logikk er rett og slett strengt forbudt i fantasiens verden), og del veldig gjerne svaret med meg i kommentarfeltet under her <3

Del det du har på hjertet her: